FAQ - Yleisimmät kysymykset

:: Miksi sivuilleni tekemäni muutokset eivät näy netissä?
:: Mikä on kotisivujeni osoite?
:: Miksi kuvat eivät näy sivuillani?
:: Miten saan sivuilleni vieraskirjan tai musiikkia ja videoita?
:: Olen unohtanut salasanani, miten saan sen?
:: Miten saan sivuni ja tunnukseni poistettua lopullisesti?
:: Kuinka saan vaihdettua sivujeni taustaväriä?
:: Olen alle 15-vuotias, voinko tehdä omat kotisivut?
:: Maksaako sivujen tekeminen jotakin?
:: Miksi palautelaatikko ei toimi?
:: Muistutetaanko maksusta jotenkin ennen kuin se erääntyy, että muistan lähettää sen tekstarin ajoissa?
:: Miksi Firmalan kotisivujen piti muuttua maksullisiksi?


Selaimen päivitys (alkuun)

Aina kun teet muutoksia sivuillesi, muista tallentaa ne. Muuten kaikki tekemäsi muutokset katoavat. Jos katsot sivuja selaimessa samalla kun päivität niitä, selainta täytyy päivittää joka kerta kun teet muutoksia sivuillesi. Muuten selaimessa näkyy se vanhempi versio sivuistasi. Paina selaimen painiketta Refresh/Päivitä. Mikäli tiedot ei tällöinkään päivity, tulee sinun tyhjentää selaimesi välimuisti: tee selaimeen seuraavat asetukset (voi hidastaa selaamista jonkin verran): Valitse selaimen (Internet Explorer) asetuksista Työkalut (Tools) - Internet asetukset (Internet Options) - Yleiset-välilehti (General) - Asetukset (Settings) - Tarkista uusi versio sivusta (Check for newer version of stored pages): Joka kerta ladatessasi sivu (Every time visit to the page).

Ladatessasi (Refresh) sivua uudelleen, voit myös pitää näppäimistön Shift -painiketta pohjassa, jolloin kyseinen sivusto pakotetaan hakemaan palvelimelta uudelleen. Tällöin Internet Explorer ei koita hakea omalta koneeltasi vanhaa versiota.


Kotisivujen osoite (alkuun)

Kotisivujesi osoite on www.firmala.fi/~käyttäjätunnus Käyttäjätunnuksen paikalle kirjoita oma käyttäjätunnuksesi. Ennen sitä olevan aaltoviivan saat näppäilemällä Alt Gr + ~ ja välilyönti.


Kuvien lisääminen sivulle (alkuun)

Kun lisäät kotisivuillesi kuvia, ne täytyy lisätä ensin kuvakirjastoon. Ollessasi hallintasivulla paina painiketta Kuvakirjasto. Sinulle avautuu ikkuna jossa näkyy kuvakirjastossa sillä hetkellä olevat kuvat. Valitse "Lisää kuvatiedosto". Paina painiketta Browse ja etsi haluttu kuva tietokoneesi hakemistosta. Kuvan täytyy olla jpg- tai gif- muodossa, eikä se saa olla liian iso, muuten kuvan lisääminen ei onnistu. Kun kuva on valittu, voit muuttaa sen kokoa. Tämän jälkeen paina painiketta Lisää, jolloin kuva ilmestyy kuvakirjastoon. Kuvakirjastossa olevan kuvan voit liittää sivulle Sivuhallinnan kautta.


Vieraskirjan tai foorumin tekeminen (alkuun)

Voit tehdä vieraskirjan tai foorumin toisaalle, joka tarjoaa sellaista palvelua (esim. suomenkielinen freebok). Tee kotisivuillesi linkki, jolla pääsee vieraskirjaasi. Linkki tehdään näin: Kirjoita ensin teksti, jonka haluat vievän vieraskirjaasi (esim. Vieraskirja), ja valitse teksti hiirellä. Linkki tehdään Lisää hyperlinkki- painikkeella, kirjoita URL- kenttään vieraskirjasi osoite ja paina OK. Muista tallentaa sivu!

Äänitteitä tai viedoita ei sivustolle voida tallettaa.


Unohtunut salasana (alkuun)

Jos olet unohtanut salasanasi, voit syöttää kirjautumissivulla salasanan 3 kertaa väärin (käyttäjätunnus pitää olla oikein). Sen jälkeen salasanasi lähetetään Sinulle siihen sähköpostiosoitteeseen jonka olet antanut rekisteröitymisen yhteydessä. Näin voidaan varmistaa että olet tunnusten oikea käyttäjä. Älä lähetä sähköpostilla pyyntöä että haluaisit salasanan lähetettävän sinulle, se ei ole mahdollista tietoturvasyistä.

ON SIIS TÄRKEÄÄ, ETTÄ REKISTERÖINTITIEDOISSA ILMOITTAMASI SÄHKÖPOSTIOSOITE ON OIKEIN! Firmala ei käytä käyttäjien ilmoittamia sähköpostiosoitteita roskapostitukseen. Lähetämme sinulle vain tärkeitä tiedoitteita.


Kotisivujen poistaminen (alkuun)

Kotisivusi poistetaan automaattisesti Oma sivulla ilmoitettuna ajankohtana, mikäli et ole tilannut lisää käyttäaikaa palveluun. Mikäli tilaat tekstiviestinä lisää käyttöaikaa, päivittyy tieto Oma sivulle, ladattuasi sen uudelleen. Maksua ei ole pakko maksaa, mikäli et halua jatkaa palvelun käyttöä.


Taustavärin vaihtaminen (alkuun)

Taustavärin saat vaihdettua hallintasivuilla Sivuhallinnan kautta. Valitse Asetukset ja Tyylit. Sivulle aukeaa ikkuna, joka sisältää sivuston css-tyylitiedoston. Tätä muokkaamalla voit muuttaa sivuston ulkoasua.


Ikäraja (alkuun)

Sinun tulee olla 15-vuotias jotta voit tehdä kotisivut Firmalan palveluun koska Firmala on myös kauppapaikka jossa voi ostaa ja myydä tuotteita. Voit kuitenkin tehdä omat kotisivut, jos pyydät luvan vanhemmiltasi, ja vanhempasi lupaavat vastata sivujesi sisällöstä. Toinen vaihtoehto on että toinen vanhemmistasi rekisteröityy Firmalan palveluun, ja sinä voit tehdä näillä tunnuksilla kotisivut. Vanhempasi tietenkin vastaavat silloinkin sivujen sisällöstä.

Muistathan, että on laitonta kopioida kuvia Internetistä ilman kuvien omistajan lupaa. Mikäli sivuillasi on luvattomia kuvia, Firmalalla on oikeus poistaa sivustosi ilman lupaasi. Tällöin maksettuja käyttömaksuja ei sinulle palauteta.


Maksaako (alkuun)

Voit luoda kotisivut ja testata palvelua maksutta kahden päivän ajan. Tänä aikana voit tilata käyttöaikaa puoleksi vuodeksi kerrallaan 2eur hintaan. Palvelu maksetaan tekstiviestillä. Maksutekstiviestejä voiot lähettää Soneran, Elisan, DNA:n ja Saunalahden verkoissa, mikäli liittymässäsi ei ole viihdepalveluestoja tekstiviestien lähetyksessä.

Saat tarkemmat ohjeet käyttöajan tilaamisesta Oma sivu:lta, kun olet luonut kotisivut.


Palaute ei tule perille (alkuun)

Tarkista, että sähköpostiosoitteesi on oikein sivujen asetuksissa. Eli hallintasivuilla klikkaa linkkiä Sivuhallinta ja valitse sieltä Asetukset ja Yleiset. Kirjoita Palautesähköpostikenttään sähköpostiosoitteesi, johon haluat palautetiedot tulevan.


Muistutetaanko maksusta jotenkin ennen kuin se erääntyy, että muistan lähettää sen tekstarin ajoissa? (alkuun)

Kahta viikkoa aiemmin sinulle lähetetään sähköpostimuistutus. Maksun voi tehdä heti: 6kk lisätää jo maksettuun aikaan. Voit vaikka lähettä 2 viestiä, niin saat heti 12kk käyttöaikaa.


Miksi Firmalan kotisivujen piti muuttua maksullisiksi? (alkuun)

Palvelussa on jo niin paljon käyttäjiä, että asiakaspalautteet ja ylläpito vievät runsaasti aikaa ja laitteistoresursseja. Lisäksi käyttäjien taholta on tullut pyyntöjä palvelun kehittämiseen. Tällaiset toimenpiteet maksavat meille palvelun ylläpitäjänä. Ainoastaan kotisivueditorin käyttö on on muuttunut maksulliseksi. Muiden palveluiden käyttö säilyy ennallaan. Palvelun hinnassa olemme pyrkineet huomioimaan käyttäjien näkökulman; hinta on kuukausitasolla 0,33eur.

Ensi vuoden aikana tulemme kehittämään palvelua. Eräänä kehitysasiana on kotisivueditorin uuden version päivitys. Kuukausittaisilla kysymyksillä pyrimme selvittämään, mitä käyttäjät toivovat palvelulta. Palvelussa tullaan julkaisemaan lisäksi kilpailuja.

Sivusi poistuu automaattisesti Oma sivulla ilmoitettuna ajankohtana, mikäli palvelua ei olla maksettu siihen mennessä. Maksua ei ole pakko maksaa, mikäli et halua jatkaa palvelun käyttöä. Siitä ei tarvitse ilmoittaa erikseen.